När det inte går som på Strömsö...

Förr eller senare så händer det man länge varit rädd för, och man tappar kameran i golvet. Ljudet av glas som krossas varar i vad som känns som en evighet, och får det att bränna i både själ och plånbok. Man tittar på kameran långt och länge, och ibland bestämmer man sig kanske för att inte ens kolla hur mycket som gick sönder! Hand i hand med denna rena terror går även den härligaste känslan som finns, nämligen när man märker att det var UV-filtret som offrade sig för konsten!

Det här UV-filtret fick jag operera bort, eftersom filtret blivit fastklämt i objektivets filtergängor. I dessa fall lönar det sig att vara försiktig, för man kan lätt skada objektivet när man försöker avlägsna filtret. Efter att filtret togs bort, så var objektivet som nytt. Objektiv: 1 - Golv: 0!

Ett UV-filter är utan tvekan den billigaste garantin som man kan köpa när det gäller optik! Hos oss hittar man UV-filter från 49mm ända upp till 82mm, så det är bara att komma och ta en titt!

Ha det!

//Chrisse, klumpeduns