Välkomna till Cykelfabriken!

Det råder lite vårstämning här inne på Fotofabriken, trots den bistra snöstormen där ute. Jenny och jag kommer att skylta om fönstret den här veckan. Det har bollats ideér lite hit och dit och slutligen kom vi fram till nåt som vi hoppas blir väldigt glatt och vårigt. Allting började egentligen kring tanken om en cykel. Ja, det låter ju lite skumt att skylta en fotoaffär med hjälp av en cykel men vi tror att det blir fint.

Hittade det här gamla icke-fungerande vraket bakom vårt garage hemma i Karis och tyckte att den skulle bli perfekt till detta projekt.

Vraket var ganska nedgånget när vi började remonten. Rost och misär.

Vraket var ganska nedgånget när vi började remonten. Rost och misär.

Vi började med att strippa hela cykeln på saker som trasiga växlar och spruckna kattögon och reflexer. Sen slipades hela härligheten för att slutligen grundmålas med Otex. Färgen handlade vi lokalt här i Ekenäs och valet föll på en metallfärg i mintgrön nyans. Såndär Puffet-grön, ni vet.

Och efter lite slit och vision så blev den slutligen såhär fin! Jenny har gjort ett fantastiskt jobb!

Däcken är trasiga och skyddet till kedjan är ännu inte på plats men anaggi så nätter, på ren kariska! På torsdag hoppar den upp i fönstret. Äntligen lite vårstämning på Kungsgatan.

//Nina