Fototapeter på lite olika sätt.

Ni observanta kanske har märkt att Telehuset fått ett rejält ansiktslyft det här året? Numera huserar Karis Telefon i bottenvåningen. Under våren har vi på Fotofabriken fått i uppdrag att hjälpa dem med deras fototapeter. Franco Design har stått för inredningen och i samspråk med Fransisca och Karis Telefons egna önskemål så började vi jakten på lämpliga objekt vi kunde förstora på väggarna.

_MG_8375.jpg

Karis Telefon som brand är väldigt starkt här i regionen. Det första jag tänker på är väl just telefoner, trots att verksamheten i dagens läge främst sysslar med andra saker. Efter några besök på kontoret i Karis så kom vi över en hel drös av finfina gamla telefoner som de sparat av historiska skäl. Speciellt en gammal hederlig svart telefon med fingerskiva tyckte jag ganska omedelbart skulle funka fint som ett grafiskt element på en vägg. Och så fick det bli! Nu pryder luren en fem meter bred vägg i receptionen.

_MG_8353.jpg
Chrisse fotade telefonen, och Signwell här i Ekenäs tryckte tapeterna. Observera att sladden fortsätter efter dörren.

Chrisse fotade telefonen, och Signwell här i Ekenäs tryckte tapeterna. Observera att sladden fortsätter efter dörren.

Karis Telefon själva att vi kunde inkludera lite nyare element än bara dessa fantastiska gamla prylar så vi letade fram bilder på sladdar och kablar för att väga upp mot det gamla. Tre kontor pryds nu av fotoväggar, blev en ganska rolig effekt med de svartvita bilderna mot den moderna inredningen som har en massa fina färgelement.

_MG_8308.jpg
_MG_8330.jpg
_MG_8305.jpg

I det här rummet upplevs det nästan som att sladden hoppar ut från väggen, ett kort skärpedjup är kul på så sätt. Och ytterst sällan man ser ett sladdhuvud som är storleken av en halv vuxen person.

_MG_8361.jpg

Det sista rummet vi jobbade med var ett mötesrum där vi ombads leta reda på ett foto som skulle visa kvarteret hur det såg ut långt bak i tiden. Vi kontaktade Ekenäs landskapsmuseum som har ett fantastiskt bildarkiv. Dom skickade över ett antal alternativ och valet föll till slut på en bild av Piponius. Problemet med bilden var att formatet var väldigt litet och det var lite tveksamt att kvaliteten skulle klara av en fem meter bred väggyta. Det var lite spännande tider där innan vi idag hade möjlighet att gå in och titta hur det hela faktiskt blev. Och med tanke på bildens förutsättning får jag ändå säga att resultatet blev strålande. Ni ska tänka att originalbilden är ungefär i storlek av ett vanligt vykort!

_MG_8341.jpg

Så, behöver ni hjälp med fototapeter så hör av er! Vi har en enorm bildbank om ni vill ha vyer från våra regioner på era egna väggar. Därtill så sköter Signwell här i Ekenäs om trycket, och vill ni piffa upp hemma från grunden så ta kontakt med Franco Design, också här i Ekenäs.

Handla lokalt!

//Nina